Binnenland

VMBO van eindexamen-debacle in Maastricht blijkt ‘zeer zwakke school’

28-11-2018 21:42

Het VMBO Maastricht moet dringend orde op zaken stellen, blijkt uit een vertrouwelijk rapport van de onderwijsinspectie dat in handen is van Trouw. Als het onderwijs binnen een jaar niet aantoonbaar verbetert, dreigt de financiering weg te vallen. Volgens de onderwijsinspectie is het VMBO Maastricht een ‘zeer zwakke school’.

Een woordvoerder van de school bevestigt tegen de krant dat een samenvatting van het onderzoek is gedeeld met de ouders, maar wil niet ingaan op de inhoud. De inspectie bevestigt dat de conclusies kloppen, aldus Trouw. Ouders van leerlingen op de school kregen de samenvatting deze week al te lezen, voorafgaand aan de publicatie van het volledige onderzoek, dat half december verschijnt. Daarin neemt de inspectie naast het VMBO Maastricht ook tien andere scholen onder de loep die onder het bestuur van de scholenkoepel Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) vallen.

De school en het bestuur raakten in opspraak toen in juni bleek dat ruim 350 eindexamens van Maastrichtse vmbo-leerlingen werden afgekeurd, omdat er van alles mis bleek te zijn met de schoolexamens.

(ANP)