Doneer aan TPO
 

Opnieuw massale rellen en tientallen gewonden bij gele hesjes-purge in Parijs

Oproerpolitie grijpt hard in, bijna 200 actievoerders gearresteerd

Door: , 17:49, 01 december 2018
Demonstrant met vlag in Parijs, Alain JOCARD / AFP

Oproerpolitie grijpt hard in, bijna 200 actievoerders gearresteerd

Tijdens de derde betoging van ‘gele hesjes’ in Parijs zijn zaterdag opnieuw rellen uitgebroken. De oproerpolitie greep hard in en tijdens confrontaties raakten zeker 65 mensen gewond, onder wie elf politiemensen, meldde de politie in de Franse hoofdstad aan het einde van de middag.

Rond de Champs-Élysées in hartje Parijs werd een tiental auto’s in brand gestoken. Sommige actievoerders bekogelden de politie en wierpen barricades op. Het was een chaotische bedoening rond de beroemde Arc de Triomphe.

Premier Edouard Philippe sprak zijn verontwaardiging uit over het feit dat betogers juist die plek hadden uitgekozen. Hij sprak van ,,uitzonderlijke gewelddadigheden”. Inmiddels heeft de politie in Parijs zeker 183 actievoerders opgepakt.

De ‘Gilets Jaunes’ demonstreren tegen de hoge kosten van hun levensonderhoud in het algemeen en verhoging van de brandstofaccijns in het bijzonder.

ANP

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace