Doneer aan TPO
 

Politie Frankrijk pakt honderden mensen op bij protesten en rellen in Parijs

Macron zoekt naar manier om overleg met 'gele hesjes' te starten

Door: , 10:34, 02 december 2018
Een uitgebrande auto in de straten van Parijs, ANP/AFP/Geoffroy van der Hasselt

Macron zoekt naar manier om overleg met 'gele hesjes' te starten

De Franse politie heeft 412 mensen opgepakt vanwege de rellen in Parijs. Ook raakten daar volgens Franse media minstens 133 mensen gewond, onder wie 23 agenten. Dat zijn er fors meer dan eerder bekend was gemaakt.

De Franse hoofdstad was zaterdag het toneel van gewelddadige protestacties. Betogers wierpen barricades op en bekogelden de politie. Die vuurde traangas af. In heel Frankrijk waren ongeveer 75.000 betogers op de been om te demonstreren tegen de regering.

Demonstranten botsten een week geleden ook al met de politie in Parijs. De Franse president Emmanuel Macron overlegt zondag met zijn premier en minister van Binnenlandse Zaken over de aanhoudende rellen. Ze willen onder meer kijken hoe een dialoog kan worden opgestart met protestbeweging gele hesjes, die geen echte leiders heeft.

“We moeten nadenken over maatregelen die we kunnen nemen om te voorkomen dat deze incidenten zich herhalen”, zei een regeringswoordvoerder tegen radiozender Europe 1. Het uitroepen van de noodtoestand wordt overwogen.

(ANP)

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace