Doneer aan TPO
 

VPRO trekt keutel in – Philip Freriks toch niet ontslagen als columnist bij Radio 1

Kreeg eerder zondag live op de radio zijn ontslag aangezegd

Door: , 14:05, 02 december 2018
Philip Freriks. ANP KIPPA GEOFFROY VAN DER HASSELT

Kreeg eerder zondag live op de radio zijn ontslag aangezegd

Philip Freriks is toch niet ontslagen als columnist van het VPRO-programma OVT op Radio 1. Dat meldt de omroep in een verklaring. Eerder zondag kreeg hij live zijn congé aangezegd. Maar dat berust ‘op een ernstige miscommunicatie’.

“De redactie van OVT wil graag terugkomen op het voorval met onze zeer gewaardeerde columnist Philip Freriks in de uitzending van 2 december. Zoals u heeft kunnen horen, leefden wij in de veronderstelling dat dit de laatste column van Philip Freriks zou zijn. Dat berust op een ernstige miscommunicatie waarvoor wij verantwoordelijk zijn. Wij bieden Philip Freriks daar onze welgemeende excuses voor aan. De VPRO-hoofdredactie heeft dat inmiddels ook gedaan. Want laten wij heel duidelijk zijn: de redactie van OVT en de VPRO wil niets liever dan Philip Freriks behouden als columnist. Philip Freriks kan als geen ander de grote en kleine historische gebeurtenissen in zijn columns verenigen en de geschiedenis terugbrengen tot de menselijke maat.”

Waarvan akte.

Luisteren – Philip Freriks hoort live op Radio 1 dat hij zijn wekelijkse column kwijtraakt

 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace