17-jarig slachtoffer van doorrijder is aan haar verwondingen overleden

03-12-2018 11:21

Het 17-jarige meisje dat gisterochtend slachtoffer werd van een ongeval in Den Bosch is aan haar verwondingen overleden. De dader is na het ongeval doorgereden. Later werd alsnog een 37-jarige man in een beschadigde auto opgepakt als vermoedelijke dader. Nader onderzoek moet de precieze toedracht nog uitwijzen.

De jonge vrouw uit Rosmalen wilde met de fiets een weg oversteken toen ze werd aangereden. Ze was na het ongeval buiten kennis en werd in ‘zeer zorgwekkende toestand’ naar een ziekenhuis gebracht. Daar is zij dus alsnog overleden.

Op de plaats van het ongeval werd de zijspiegel van een donkere Volkswagen gevonden. Agenten zagen de auto zondag aan het einde van de ochtend rijden en hielden de bestuurder aan. Op het moment van zijn aanhouding was hij onder invloed van alcohol en in de auto werd ook een kleine hoeveelheid hennep aangetroffen.

Of de 37-jarige Bosschenaar ook onder invloed was tijdens het ongeluk moet nog worden vastgesteld. De verdachte zit nog vast. Zijn rijbewijs is afgepakt, zo maakte de politie vandaag bekend.

(TPO/ANP)