Binnenland

Freaky – Politie Maastricht brengt huisbezoek aan Twitteraar vanwege gele hesjes (Waar hij niet over twitterde)

07-12-2018 15:29

Bericht bij de collega’s van Geenstijl. De politie zou vrijdag ‘een inval’ hebben gedaan bij een Twitteraar uit Maastricht. Aanleiding: een tweet over het fenomeen van de gele hesjes. U moet het maar even lezen. Het gaat in ieder geval om deze tweet van zaterdagnacht 1 december van ene Jules Verbraak:

De politie Maastricht bevestigt aan TPO dat bovenstaande tweet inderdaad de reden was voor het bezoek. En dat het ‘gele hesjes gerelateerd’ was. Maar van een ‘inval’ was geen sprake. Zoals een woordvoerder van de politie Maastricht tegen TPO zegt: “Aanleiding was een mogelijke bedreigende situatie.” Over hoe de cocktail-tweet in het vizier van de Limburgse politie kwam kan de woordvoerder niets zeggen, hij heeft daar geen verdere informatie over.

Afgaande op de tweets van Jules Verbraak had de politie zelf ook wel door dat hun actie niet in de haak was. Excuses werden gemaakt en het kwam zelfs nog tot een gesprek over ‘echte problemen’.

Overduidelijk is wel dat de politie Maastricht alles rondom de gele hesjes in het snotje houdt. En dat u huisbezoek kan verwachten. Zelfs als u geen geel hesje heeft. Of er niet over tweet. Het goede nieuws is dat Verbraak aldus de politie nergens meer van wordt verdacht.