Doneer aan TPO
 

Picnic op z’n zachtst gezegd niet blij met hetze van linkse vakbond in linkse krant Trouw

'We hebben ruim 2500 banen gecreëerd en dan gaat de FNV achter onze rug om mensen tegen ons opzetten'

Door: , 12:37, 15 december 2018
Screenshot website picnic

'We hebben ruim 2500 banen gecreëerd en dan gaat de FNV achter onze rug om mensen tegen ons opzetten'

Picnic herkent zich niet in de klachten van de linkse vakbond FNV over de werkomstandigheden van de werknemers bij de online supermarkt. Volgens een bericht in het linkse agendagestuurde main stream print medium Trouw blijkt uit ‘onderzoek’ van de vakbond dat ‘de werkdruk te hoog is, de beloningen te laag zijn en de werkomstandigheden niet veilig zijn’. De linkse vakbond FNV kwam tot deze conclusie nadat ruim honderd werknemers waren ondervraagd.

“Erg jammer dat de vakbond stemming aan ’t maken is zonder eerst even naar ons toe te komen om de feiten te leren kennen”, aldus Michiel Muller, mede-oprichter van Picnic. “We hebben sinds de start ruim 2500 banen gecreëerd en dan gaat de FNV (een linkse vakbond, red.) achter onze rug om mensen aanspreken en tegen ons opzetten. Wij voeren wekelijks, in overleg met onze medewerkers, verbeteringen door. Veiligheid heeft onze dagelijkse aandacht.”

Picnic zegt samen met het team te bouwen aan goede arbeidsvoorwaarden die passen bij deze tijd. “We hebben inmiddels een eigen, uitstekende arbeidsvoorwaardenregeling. Zo hebben de mensen recht op vaste pauzes, en hebben wij een arbobeleid. Deze zomer hebben we de salarissen nog met 2 procent verhoogd.”

Anp/TPO

Lees ook: Linkse vakbond probeert in linkse krant Trouw succesvolle online supermarkt Picnic te slopen.

 
Tags: ,
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace