Politiek

Video – Amsterdamse wethouder Touria Meliani (GroenLinks) blundert zich door debat heen

21-12-2018 15:29

GroenLinks-wethouder Touria Meliani in actie.

Linktip; had ons van TPO donderdag wel het debat gezien in de Amsterdamse gemeenteraad over de flexwerkers werkzaam in het callcenter van de gemeente? Coalitie en oppositie wilden weten waarom Amsterdam meer dan 60 procent van de 172 medewerkers inhuurt via uitzendbureaus op een flexibel contract. GroenLinks-wethouder Touria Meliani verantwoordelijk voor Personeel en Organisatie in de hoofdstad deed het niet al te best.

Zelf het doorgaans coalitie-vriendelijke Parool was weinig te spreken over het optreden van de wethouder die volgens de courant ‘een warrige indruk‘ maakte: “Op vragen van oppositiepartijen Denk, ChristenUnie en Forum voor Democratie antwoordde zij regelmatig geen antwoord te kunnen geven.” Dit clipje vat het optreden van Meliani tijdens het urenlange debat goed samen:

Meliani werd deze zomer zonder politieke ervaring wethouder in de hoofdstad. Daarvoor was ze directeur van cultureel centrum De Tolhuistuin. Stopera-verslaggever Mike Muller van de Telegraaf vatte haar optreden als volgt samen:

Het werd zelfs burgemeester en partijgenote Femke Halsema te gortig:

Wordt volgend jaar ongetwijfeld vervolgd.