Doneer aan TPO
 

Ondernemers ook dit jaar weer blij met feestdagen: 4,7 miljard euro omzet in 8 dagen tijd

Maandag voor kerst werd voor ruim half miljard euro omgezet

Door: , 20:47, 25 december 2018
Oud-Hollandsche Florijnen. ANP XTRA JEROEN JUMELET

Maandag voor kerst werd voor ruim half miljard euro omgezet

Nederlanders hebben in de week voor kerst weer beduidend meer geld uitgegeven dan vorig jaar, althans online, met pinpassen en creditcards. Volgens een schatting van Betaalvereniging Nederland bedroeg de totale omzet uit elektronische betalingen de afgelopen acht dagen 4,7 miljard euro. Vorig jaar was dat zo’n 4 miljard euro, becijfert de club waar onder meer de grote banken lid van zijn.

De stijging van 17,5 procent komt vooral voort uit pinbetalingen. De recorddag aan de kassa was zaterdag, met 20,5 miljoen transacties. Volgens de cijfers van de Betaalvereniging vertegenwoordigen die een waarde van 591,6 miljoen euro. Vorig jaar becijferde de vereniging dat op de zaterdag voor kerst 557,2 miljoen euro werd afgerekend.

Voor winkeliers en andere ondernemers was maandag een ‘bonusdag’. Het werd volgens de vereniging een “zeer drukke dag”, met bijna 20 miljoen pin- en creditcardbetalingen ter waarde van ruim een half miljard euro.

Online werd vrijdag het meeste afgerekend. Met creditcards en iDEAL werden 2,8 miljoen online betalingen gedaan, maar liefst 41 procent meer dan de vrijdag voor kerst 2017. In totaal werd op internet voor 256,6 miljoen euro aan aankopen gedaan. Het record staat op ‘Black Friday‘ van eind november, toen 3,6 miljoen onlinetransacties werden gedaan.

Over betalingen met contant geld heeft de Betaalvereniging geen cijfers.

Anp

 
Tags: ,
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace