Politiek

Bonusquote – Sylvain Ephimenco hekelt Klimaatakkoord van ‘gearriveerde Groene Khmers’

27-12-2018 15:57

D66-fractievoorzitter Rob Jetten in zijn spotje over het Klimaatakkoord. (Screenshot D66)

Trouw-columnist Sylvain Ephimenco las zich tijdens de Kerstdagen even in over het Klimaatakkoord. Onder de kop “Met de voorgenomen CO2-reductie van Nederland wordt een afkoeling bereikt van 0,0003 graden” schrijft hij donderdag:

“Niet dat ik geloof dat er over 11 jaar daadwerkelijk geen benzineauto’s meer verkocht zullen worden in Nederland of dat iedereen in duur geïsoleerde huizen van het gas af zal zijn. Maar de glazenwasser, de buschauffeur, de nachtzuster of de kleuterleidster hebben wel het recht om hun stem te laten horen. Ze verdienen meestal tussen de 20 en 35 duizend euro bruto per jaar en vinden dat een ecopaus als Ed Nijpels die in nevenfuncties grossiert en zijn woonboerderij voor 2,4 miljoen euro te koop zette, weinig tot niets van die energietransitie zal voelen en zij wel. Dit Klimaatakkoord oogt als de gratuite provocatie van gearriveerde Groene Khmers die niets van de gelehesjes-revolutie bij de buren willen leren.

Er moet daarom van overheidswege een nationale discussie worden georganiseerd, die ieder dorp en ­iedere sportkantine van dit land zal bereiken en die wordt afgesloten door een bindend referendum. ­Eigen democratie eerst.”

Hear, hear!

Lees ook – Alles op TPO over Sylvain Ephimenco