Buitenland

Weer aanslag Athene, ditmaal een op een kerk, twee gewonden

27-12-2018 10:19

Een agent en een medewerker van een kerk zijn donderdagochtend gewond geraakt door de ontploffing van een explosief in Athene. De ontploffing deed zich voor buiten een kerk in het centrum van de stad, melden Griekse media.

Niemand heeft nog de verantwoordelijkheid opgeëist. De kerk van de Heilige Dionysios ligt in de zwaarbewaakte luxe wijk Kolonaki die grenst aan Exarchia, een wijk waar het regelmatig tot botsingen komt tussen de politie en anarchisten.

Beide gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Hun verwondingen zijn niet levensbedreigend, melden gezondheidsmedewerkers.

“De politieman zag een doos buiten de ingang van de kerk en vond het vreemd. De ontploffing was niet krachtig, de agent raakte gewond in zijn gezicht en handen”, zei een politiewoordvoerder.

Kleinschalige aanvallen op bedrijven, staatsgebouwen, politie en politici zijn niet ongewoon in Griekenland, dat een lange geschiedenis van politiek geweld kent.

Het kantoor van de Griekse nieuwszender Skai raakte eerder deze maand zwaar beschadigd door een explosie. Niemand raakte daarbij gewond en niemand eiste de verantwoordelijkheid op. De autoriteiten noemden de ontploffing een aanval op de democratie.

(ANP)

LEES OOK: Beeld: waarschijnlijke extreemlinkse bomaanslag op Griekse televisiezender Skai in Athene