Regio

Boze Scheveninger tegen Pauline Krikke: Ik heb u gewaarschuwd voor een inferno

01-01-2019 16:39

De Haagse burgemeester Pauline Krikke spreekt in Scheveningenmet een boze buurtbewoner in het gebied waar de schade is ontstaan door de door lucht vliegende vonken van het grote vreugdevuur op het strand bij Scheveningen. ANP BART MAAT

De Haagse burgemeester Pauline Krikke is dinsdag in Scheveningen komen kijken naar de schade die is ontstaan door de vliegende vonken van het grote vreugdevuur op het strand bij Scheveningen.

Video’s – Inferno in Scheveningen – Vreugdevuur loopt uit de hand

De burgemeester schudde de handen van enkele aanwezige brandweermensen en nam op de boulevard onder meer de schade op bij de kiosk die er ernstig door beschadigd is geraakt. Een boze buurtbewoner die daartegenover woont sprak de burgemeester er op aan dat hij vorig jaar zijn zorgen al had geuit over de vreugdevuren.

Volgens hem kwamen daar vorig jaar ook al veel vonken van af. Hij had dat gefilmd en opgestuurd naar de gemeente met de vraag of het nog wel verantwoord was. De gemeente liet hem toen weten dat het een acceptabel risico was. “Je ziet nu wat er nu gebeurd is, we hebben vannacht in een inferno gezeten”, zei hij tegen Krikke. Zij wilde niet vooruitlopen op de zaken: “We gaan de situatie goed bekijken en evalueren wat hier gebeurd is.”

ANP