Regio

Video – Man schiet met pistool in de lucht tijdens vuurwerk Amsterdam

02-01-2019 12:45

De schietende man in kwestie (Screenshot YouTube)

De politie van Amsterdam onderzoekt een filmpje op YouTube van een man met een pet op, die tijdens de jaarwisseling op straat in Amsterdam met een vuurwapen in de lucht schiet. Te zien is hoe hij een magazijn in het pistool duwt, waarna hij zes schoten lost. Vlakbij staan nietsvermoedende feestvierders, van wie er een paar even omkijken. Update – Een wapenexpert vertelt aan AT5 dat het waarschijnlijk om een alarmpistool gaat.

https://youtu.be/hebXCibzH7U

De beelden zijn gemaakt op de Prins Hendrikkade, aan de zuidkant van het Oosterdok. Een metgezel maakt een selfie van hemzelf en de schutter.

Volgens een politiewoordvoerder is er mogelijk een verband met een melding van kort daarna bij de Simon Carmiggeltstraat, aan de andere kant van het Oosterdok. Daar werd ook geschoten met een vuurwapen. Na die melding heeft de politie mensen daar in de buurt gecontroleerd, maar er werd geen vuurwapen gevonden. Er zijn alleen onduidelijke camerabeelden van dat incident.

De woordvoerder noemt het opmerkelijk dat er van het schieten op de Prins Hendrikkade geen melding is gemaakt en hoopt dat getuigen zich melden na het zien van het filmpje.

ANP