Buitenland

Bonusquote: Brusselse agenten spreken over de hel van Molenbeek tijdens Oud en Nieuw

03-01-2019 22:54

“We stonden machteloos. Op een gegeven moment moesten we ons hergroeperen. Toen hebben ze vrij spel gekregen om alles kapot te maken.

We zijn daar aangekomen met alle ploegen. We hebben getracht om die jongeren te verspreiden om de weg vrij te maken, zodat de brandweer erdoor kon. Maar er waren zoveel jongeren aanwezig. We werden bekogeld met stenen, flessen en straatmeubilair, zodat we verplicht waren om ons op een gegeven moment terug te trekken en ons te herorganiseren in het centrum van Molenbeek.

De leiding heeft een bijkomende ploeg gevraagd naar Brussel. Er is dan versterking gekomen. Intussen profiteerden de relschoppers ervan om in feite alles kort en klein te slaan en te plunderen.”

Aldus anonieme agenten tegenover het Vlaamse VTM Nieuws. Die anonieme agenten moesten (weer) met lede ogen toezien hoe straatterroristen de macht op straat overnamen en de burgeroorlog, de beiroetisering van Europese steden, weer een stapje dichterbij kwam.

En weer veranderde er niets. Nouja, er komen evaluaties en overleg en commissies en afspraken en beschuldigingen en moraalridders die anderen voor racist gaan uitmaken en veroordelingen tot taakstraffen maar vooral sepots en het is allemaal de schuld van het kapitalisme, maar verder niet.

Volgend jaar staan die agenten er weer, weer toe te kijken hoe de maatschappij weer verder in elkaar stort, terwijl de socialistische(!) burgemeester lekker op vakantie is in het buitenland.

Trouwens, Molenbeek is een wijk van Brussel. Zouden er veel EU-politici in Molenbeek wonen?

Lees ook: Dossier Molenbeek.

Lees ook: Molenbeek via TPOok.