Opinie

Sywert van Lienden heeft gelijk (dus is hij nu van Twitter geterroriseerd door deugterroristen)

03-01-2019 11:16

Sywert van Lienden. Screenshot NPO.

Toegegeven, ik heb geen flauw idee hoe de pusvork werkelijk in de deugkankersteel zit, mijn open riool is al lang beperkt tot uitsluitend zenden en wel hierom, maar uit onderstaande screenshots en even het woordje ‘Sywert‘ intikken in Twitter wordt het volgende duidelijk:

1 Sywert van Lienden neemt het op voor het Haagse gemeentebestuur en hun beslissing om de (te) hoge vreugdevuren te laten doorgaan. Volgens Sywert is het terecht dat die jongeren in Duindorp en Scheveningen en omstreken elk jaar even de kans krijgen om stoom af te blazen middels het bouwen en affikken van stapels pallets.

2 Daarin heeft Sywert natuurlijk net zo’n gelijk (echt, waarheden als koeien) als Stef Blok gelijk heeft over de multiculturele samenleving. In diverse mediapublicaties is reeds uitvoerig beschreven hoe de vreugdevuren al jarenlang niet alleen traditie zijn, maar er ook voor zorgen dat op straat veel minder problemen ontstaan tijdens Oud en Nieuw. Dat is dan ook de reden dat de bouwers (de jongeren in kwestie) worden gecoördineerd door jongerenwerkers en begeleiders.

3 Kennelijk is het weer eens enorm moeilijk voor deugend en moraalridderend Nederland om wat eenvoudige feiten, keiharde waarheden, te accepteren die te veel ingaan tegen hun achterlijke roze suikerbubbeltje van maakbaarheid, feelgood en simplisme wat gewoon lekker voelt op de bakfiets als je je kinderen naar de Montessorischool brengt. Sowieso, de suggestie dat mensen op Oudejaarsavond graag van regeltjes afwijken is natuurlijk je reinste halsmisdaad voor keurig burgerlijk Nederland. Foei, fatsoen, regeltjes, begaande paden, lijntjes en kleuren! Pim, Zwarte Piet en Bonifatius zijn niet voor niets afgeslacht.

4 Ironisch: de deugkankerpatiënten zijn nu boos op Sywert omdat hij een verklaring geeft voor onwelgevallig gedrag door jongeren. Kennelijk wil het immer hypocriete deugvolk nu ineens wél bloed zien. Maar als ‘jongeren’ (al dan niet met een specifieke religie) een paar magazijnen Kalashnikovs legen op wat onschuldige kinderen worden er ineens allemaal softe verklaringen en verzachtende omstandigheden aangeboord uit de onuitputtelijke deugwensput om het toch maar vooral voor de zielige maakbare mens, krachtige kansenparels, te kunnen opnemen. Maargoed, deugkanker en hypocrisie is toch een beetje hetzelfde als zestien pakjes per dag roken en longkanker krijgen.

5 TL;DR de deugterreur kwam als napalm uit de lucht regenen over het hoofd van Sywert, ongetwijfeld inclusief de voor ‘tolerante’ en ‘verbindende’ moraalridders zo kenmerkende karrevrachten aan haat, laster, intimidatie en persoonlijke gegevens online plaatsen, waarop Sywert zijn Twitter-account in de pauzestand Wierd Dukte.

6 Moraal van dit verhaal: Twitter is een open riool, het is iedereen aan te raden daar weg te blijven, en échte vrijheid van meningsuiting bestaat al lang niet meer want die wordt bewaakt door een leger narcistische moraalridders, BN’ers en ander deugtuig wat eigenlijk niets anders kan dan deugen, iets wat door de NPO en MSM nog altijd wordt gezien als enorm talent, dus eigenlijk is het ook weer niet zo heel gek dat iedereen wil deugen, het is in Nederland toch een soort van écht iets kunnen, zeg maar.

7 Gelukkig hebben we de screenshots nog want Twitter (= schreenshots valley).

8 Dood aan de moralisten, deugers, moraalridders en twitterterroristen. En vergeet geen TPO+-abonnement te nemen.