Binnenland

60% SGP-stemmers heeft ‘grote moeite met homoseksualiteit’

07-01-2019 16:54

Zes op de tien (60%) SGP-kiezers hebben grote moeite met homoseksualiteit. Dit blijkt uit onderzoek van EenVandaag, dat in juli 2018 is gehouden. Nog eens 16 procent zegt er alleen moeite mee te hebben als het in het openbaar zichtbaar is. Van alle 28.000 deelnemers aan het onderzoek gaf slechts 4 procent aan geen moeite te hebben met homoseksualiteit.

Een SGP-er schreef: “Dat ze er zijn is net als onkruid tussen de tegels, ze zouden niet zo opzichtig moeten doen.” Een andere SGP-kiezer: “Ik ben tegen het homoseksueel gedrag. De mens accepteer ik wel, maar vanuit mijn geloofsovertuiging wijs ik het praktiseren hiervan helemaal af.” Eén op de vijf (22%) SGP-kiezers zegt geen moeite te hebben met homoseksualiteit.

Veel van de ondervraagde SGP-ers stellen dat homoseksualiteit ze teveel wordt opgedrongen in de huidige samenleving. Bijvoorbeeld de Canal Pride gaat ze veel te ver: “Homo-acceptatie wordt je door de strot gedrukt en daar heb ik grote moeite mee,” aldus een SGP-deelnemer. Twee mannen die elkaar zoenen op straat vindt 92 procent van de SGP-ers aanstootgevend. En een reclameposter in het straatbeeld waarop twee mannen elkaar een kus geven gaat driekwart (76%) te ver.

Van de ChristenUnie-kiezers zegt 11% moeite te hebben met homoseksualiteit.

Lees hier meer reacties van SGP-kiezers over homoseksualiteit.