Doneer aan TPO
 

Video – Krakers ADM-terrein Amsterdam moeten nu toch echt weg: ontruiming begonnen

Toegangshekken zijn gisteren al door de gemeente geforceerd

Door: , 11:06, 07 januari 2019
Handhavers zijn begonnen met de ontruiming van het ADM-terrein in Amsterdam, ANP/Evert Elzinga

Toegangshekken zijn gisteren al door de gemeente geforceerd

Handhavers van de gemeente Amsterdam zijn maandagochtend begonnen met het ontruimen van het zogenoemde ADM-terrein in het Westelijke Havengebied. De politie wordt achter de hand gehouden voor het geval mensen niet willen vertrekken.

Binnen de hekken van het ADM-terrein, dat twintig jaar geleden is gekraakt, wonen tientallen mensen die er weg moeten. Ze moesten eigenlijk op eerste kerstdag al weg zijn. De bewoners krijgen een tijdelijke alternatieve locatie aangeboden. Een deel van de ADM’ers is hier al naartoe verhuisd. De gemeente is gisteren ook al op het terrein geweest. Toen heeft ze als voorbereiding toegangshekken geforceerd, die op slot zaten.

De fractievoorzitter van het Forum voor Democratie in Amsterdam, Annabel Nanninga twittert dat het veel te lang heeft geduurd voor er actie werd ondernomen. “Gemeente mag zo iets nooit meer zo lang laten voortduren”. Nanninga is deze morgen bij de het ADM-terrein in de hoofdstad. Volgens haar is het “natuurlijk wel bizar dat er een rechterlijke uitspraak nodig was om ADM-kraaknest na 21 jaar te ontruimen”.

Voor het terrein staan maandagochtend beveiligers zodat er niemand meer in kan. Er zijn nog steeds tientallen mensen aanwezig. Maar wel steeds meer bewoners druppelen het terrein af.

Een man is met zijn fiets vertrokken. Hij heeft een trailer met spullen achtergelaten. “Het is ontzettend intimiderend en bedreigend wat er nu gebeurt”, zegt hij. Hij heeft niet gezien dat er geweld wordt gebruikt. “Maar het is wel echt shocking. Mijn huis, mijn alles is nu daar en al mijn vrienden en familie. De afgelopen dagen was er een sfeer van saamhorigheid, maar velen waren ook gespannen. Ik hoop nog steeds dat het niet de laatste dag hier is geweest.”

(TPO/ANP)

 
Tags: , ,
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace