Politiek

PvdA, D66, VVD, GroenLinks en 50Plus willen uitspraak kabinet over handtekening Kees van der Staaij (SGP)

07-01-2019 16:32

Een rel is geen rel zonder Kamervragen. Een monstercoalitie van PvdA, D66, VVD, GroenLinks en 50PLUS wil opheldering van het kabinet over de gebeurtenissen rondom de Nashville-verklaring, een anti-homopamflet van christenen. Vraag 7 is met name interessant omdat deze over een collega-Kamerlid gaat: SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij.

“Wat vindt u ervan dat ook leden van de Staten-Generaal, die trouw hebben gezworen aan de Grondwet, de verklaring hebben ondertekend?”

Wat de vragenstellers met dat ‘leden’ bedoelen is onduidelijk want vooralsnog is het alleen Van der Staaij die de verklaring heeft ondertekend. Iets waar hij overigens achter blijft staan. Maar grappig is het wel, De SGP zit inmiddels 97 jaar (sinds 1922) in de Tweede Kamer. En zoals Van der Staaij zelf zegt: “De SGP heeft er nooit een geheim van gemaakt te staan voor de Bijbelse noties over huwelijk, gezin en seksualiteit.” Maar het lijkt wel of bovengenoemde partijen dat de afgelopen jaren niet hebben meegekregen. Al zijn het vergeleken bij de staat van dienst van de SGP dan ook nog parlementaire jonkies.

Het wordt nog lachen als deze vragende Kamerleden er straks achterkomen dat de SGP tegen euthanasie, abortus en vóór de doodstraf is.

Opklikken om de volledige vragen te lezen:

Lees ook – Tweede Kamer schrikt dat SGP cum suis weinig is ingenomen met homo’s