Doneer aan TPO
 

Drugscriminelen Brabant doodsbedreigen politiemedewerker in Gaaf Land

'Er zijn gesprekken gevoerd' met bendes, dat zal ze leren, nu weer het vaasje vasthouden

Door: , 9:57, 10 januari 2019
Tijdens een inval van opsporingsdiensten in een druglaboratorium worden amfetamine (speed) gevonden. - ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN

'Er zijn gesprekken gevoerd' met bendes, dat zal ze leren, nu weer het vaasje vasthouden

Groepen uit de Brabantse onderwereld hebben gedreigd een politiemedewerker van de eenheid Zeeland-West-Brabant te vermoorden. De bedreigde medewerker is actief in de bestrijding van de drugscriminaliteit in Brabant. En om duidelijk te maken dat de politie op de hoogte is van de dreiging zijn woensdag gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de criminele bendes. Er is niemand aangehouden.

Een politiewoordvoerder heeft dat donderdag bevestigd naar aanleiding van een interview dat eenheidschef Hanneke Ekelmans heeft gegeven aan BN/De Stem.

De politiebaas spreekt in het interview van een ongehoorde, nieuwe escalatie die illustratief is voor de verharding van de criminaliteit. “Dit is een weloverwogen, kille doodsbedreiging met puur criminele motieven. Dat hebben we voor zover ik weet hier nog nooit meegemaakt”, zegt ze.

Over de exacte functie van de medewerker doet de politie geen mededelingen. De 3500 medewerkers van de eenheid zijn woensdag ingelicht.

Het onderzoek naar de bedreiging is in volle gang, aldus de politie.

(ANP)

 
 
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace