Doneer aan TPO
 

40 uur taakstraf voor doodsbedreiger Sylvana Simons

Dader was gefrustreerd door discussie rondom Zwarte Piet

Door: , 15:27, 11 januari 2019
Sylvana Simons (Bij1) ANP

Dader was gefrustreerd door discussie rondom Zwarte Piet

De 30-jarige Nick J. moet een taakstraf van veertig uur doen, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het bedreigen van Sylvana Simons met de dood. De politierechter in Amsterdam oordeelde dat hij zich op 25 november 2017 schuldig heeft gemaakt aan ‘ernstige bedreigingen’ aan het adres van de BIJ1-politica via Facebook.

Het Openbaar Ministerie eiste een taakstraf van zestig uur, waarvan de helft voorwaardelijk. De rechter ging echter mee met het pleidooi van zijn advocaat, die veertig uur vroeg. J. gaf al direct aan dat hij zijn straf ‘netjes zal doen’.

De man uitte zijn bedreigingen via Facebook Messenger. Hij schreef onder meer: “Je gaat dr aan je gaat dr aan! dansend op je graf je gaat dr aan!” en “dood aan s. vieze cultuurhater.” Hij zei op de zitting aan dat hij spijt had van zijn ‘impulsieve actie’ en dat hij had had gedaan uit frustratie rondom de discussie over Zwarte Piet.

Ook zei J. dat hij wist waar ze woonde, wat extra bedreigend was voor Simons aangezien haar adres vlak daarvoor op internet was verschenen en ze een paar zwarte pieten aan de deur had gehad. Op zijn Facebook-account zag ze vervolgens foto’s van wapens en extreemrechtse symbolen.

J., die vertelde dat hij zijn leven na een bewogen verleden net weer een beetje op de rit heeft, zei dat hij zijn uitlatingen deed uit frustratie rondom de discussie over Zwarte Piet. “Ik vind het heel dom van mezelf”, zei hij tegen de politierechter. Hij verklaarde dat hij zich nu verre van de discussie houdt en zijn Facebookaccount heeft verwijderd.

ANP

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace