Nieuws

Chauffeur uit Landgraaf heeft contact met politie, getuige: ‘Denk niet dat hij wist dat hij iemand had geraakt’

14-01-2019 21:08

De Nederlandse vrachtwagenchauffeur uit Landgraaf die wordt verdacht van de dodelijke aanrijding met een ‘geel hesje’ in het Belgische Visé heeft contact gehad met de politie. Dat zeggen zijn ouders tegen L1. Tegenover RTL Nieuws vertelt een andere chauffeur dat hij denkt dat de trucker waarschijnlijk niet eens wist dat hij iemand had geraakt. Volgens hem werd de vrachtwagen van de man flink toegetakeld en wilde hij waarschijnlijk alleen maar wegkomen. “Die wagen zag eruit joh, dat gaat helemaal nergens meer over”.

De man wordt gezocht door de politie. Het parket in Luik vraagt zijn aanhouding, maar de chauffeur kon tot nu toe nog niet worden gearresteerd. Volgens zijn vader was de chauffeur afgelopen weekend naar een hardloopevenement in Egmond aan Zee en kon hij daarom thuis niet worden aangehouden. De man zegt dat zijn zoon contact heeft met de politie. “Hij heeft afspraken gemaakt waar en wanneer hij zich meldt”, zegt de vader. Volgens de politie in Limburg ligt de woordvoering in deze zaak bij het parket in Luik.

Een chauffeur die waarschijnlijk net voor de dader reed, vertelt tegenover RTL Nieuws hoe hij snel weg wilde komen terwijl er een barricade werd opgeworpen. “Zo’n 20 tot 25 man wilden dat ik stopte. Dat deed ik niet, want als je dat doet, ben je je truck kwijt”, zo refereert hij aan een eerder voorval. “Ze sloegen met een stalen pijp op mijn truck toen ik voorbij reed. Uit het niets, zonder waarschuwing”.

De wagen die achter hem reed kwam hij na de blokkade tegen op een parkeerplaats. Hij denkt achteraf dat dat de truck was die iemand raakte. Deze vrachtwagen was door de demonstranten flink toegetakeld. “De voorruit lag eruit, de zijruit lag eruit, deuken op de voorkant. Het was niet normaal”. Die chauffeur zou compleet in shock zijn geweest, “Hij had niets meer kunnen zien, zei hij, omdat alles kapot was”.

(TPO/ANP)