Media & TV

Wendy van Dijk gaat van RTL naar Talpa, dus naar SBS6

14-01-2019 19:08

Wendy van Dijk stapt over naar Talpa Network. Zij is na de zomer te zien op de zenders van Talpa en keert terug bij de zender waar haar tv-carrière van start ging, SBS6. Dat meldt mediabedrijf Talpa Network maandag.

Eind jaren negentig presenteerde Wendy van Dijk voor de zender onder meer het programma Over de rooie, waarin Nederlanders voor 1000 gulden rare dingen moesten doen, en werkte zij als assistent bij het programma Wie ben ik. In 2006 stapte Van Dijk over naar RTL, waar zij onder meer Idols, The Voice en The X-Factor presenteerde.

De BN’er zal bij Talpa onder meer te zien zijn in het nieuwe seizoen van het programma Dance Dance Dance, samen met Jandino Asporaat. Van Dijk verbindt zich voor zeker vijf jaar aan Talpa Network en zal hier ook haar eigen onlineplatform Wendy Multimedia gaan uitbreiden.

RTL betreurt het vertrek van Wendy van Dijk naar Talpa. Dat meldt RTL-CEO Sven Sauvé in een korte reactie op het nieuws dat het bedrijf van John de Mol maandag naar buiten bracht.

“Natuurlijk betreuren wij het vertrek van Wendy”, aldus Sauvé. “Zij is al jarenlang een zeer gewaardeerde collega die aan het succes van RTL een grote bijdrage heeft geleverd als presentatrice en actrice. We wensen haar veel succes bij Talpa.”

RTL laat weten “op zoek te gaan naar een nieuwe presentatiepartner voor Martijn Krabbé bij The Voice.”

Er gaan al lange tijd geruchten dat producent John de Mol met RTL overlegt over een eventuele transfer van het populaire programma naar Talpa.

Wendy van Dijk praatte maandagavond in het SBS6-programma 6 Inside voor het eerst over haar relatieproblemen met oud-RTL-baas Erland Galjaard. Zij noemt hun huwelijksproblemen een “work in progress“.

Het tweetal maakte vorige week bekend dat hun huwelijk in zwaar weer zit. “Ja weet je, je kiest er niet voor om het naar buiten te brengen”, verzucht Wendy in de uitzending. “Maar het is inherent aan ons vak, helaas dat het dan op straat ligt en dat je dan gedwongen wordt om daar uitspraken over te doen.” Wendy laat weten dat ze er liever niet over vertelt. “We houden het liever binnenskamers en proberen er gewoon uit te komen. Dat is hoe we er nu in staan.”

De presentatrice zegt wel de kinderen in de gaten te houden, dat zij niet de dupe worden van de huwelijksperikelen en de media-aandacht. “Dat gaat eigenlijk heel goed. We praten veel, zij weten ook hoe ons leven een beetje in elkaar zit.”

Anp