Politiek

PVV Purmerend A steunt Tim ‘Kinderpardon’ Hofman maar PVV Purmerend B zegt neen

15-01-2019 20:36

Tim Hofman, Klaas Dijkhoff en jongetje dat wordt uitgezet. (Screenshot #BOOS)

Presentator Tim Hofman zegt op Twitter steun van de PVV Purmerend te hebben ontvangen voor zijn plan voor een ruimhartiger kinderpardon. De PVV Purmerend schrijft de BNNVARA-presentator te willen breken met het landelijke beleid. Hofman plaatste de brief en de bijbehorende motie voor de Purmerendse gemeenteraad dinsdag op Twitter. Probleem: de PVV Purmerend bestaat inmiddels uit twee fracties. Het deel dat Hofman steunt is inmiddels verstoten door de moederpartij.

Of zoals het Twitteraccount van de Noord-Hollandse Statenfractie dinsdag meldt:

En zo raakte de NPO’er dus betrokken bij een interne PVV-strijd: er ontstond namelijk eind vorig jaar een schisma binnen de driekoppige fractie en begin dit jaar werd duidelijk dat slechts Nicole Moinat op de steun van de landelijke PVV kan rekenen.

Hofman zamelde onlangs meer dan een kwart miljoen handtekeningen in om de Tweede Kamer te bewegen een ruimer kinderpardon door te voeren. Hij wil dat vierhonderd kinderen die al jaren in Nederland wonen hier ook mogen blijven. Ook maakte hij een kritische documentaire waarin hij politici confronteerde met de zeer jonge kinderen die zij naar een land willen sturen waar zij een onzekere, onveilige toekomst tegemoet gaan.

Minister-president Mark Rutte zei eerder dat het initiatief van Hofman geen enkele kans maakt.

Video – Klaas Dijkhoff (VVD): 250.000 handtekeningen voor Kinderpardon gaan niet helpen