Doneer aan TPO
 

FBI voorkomt aanslag met raketwerper op Witte Huis door radicale moslim

Hasher Jallal Taheb wilde op jihad naar Syrië, dit leest u niet bij ANP

Door: , 9:27, 17 januari 2019
Secret Service snipers op het dak van het Witte Huis, Washington, DC. Brendan Smialowski / AFP

Hasher Jallal Taheb wilde op jihad naar Syrië, dit leest u niet bij ANP

Een 21-jarige man is opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een aanslag op het Witte Huis. Dat blijkt uit de aanklacht die tegen de inwoner van Atlanta, Georgia, is ingediend.

De man zou in maart anoniem tegen agenten hebben gezegd dat hij was geradicaliseerd. Nadat de FBI hem op het spoor kwam, raakten twee undercoveragenten bevriend met de verdachte. Op die manier kwam de FBI erachter dat de man een opening in het Witte Huis wilde maken met vuur of explosieven en daarna met wapens zoveel mogelijk slachtoffers wilde maken. De verdachte wilde sterven als martelaar.

Het plan was in een vergevorderd stadium, want de man is opgepakt tijdens het ruilen van zijn auto voor meerdere wapens, waaronder een raketwerper en een automatisch geweer. Bij die ruil waren ook de twee FBI-agenten aanwezig. De wapens waren van tevoren onklaar gemaakt.

De man is opgepakt nadat de ruil was voltooid en hij de wapens in bezit had.

(ANP)

Uit bovenstaande berichtgeving van ANP zou een oplettende lezer uit de woorden ‘geradicaliseerd’ en ‘martelaar’ mogelijk iets van de motieven van de terrorist kunnen halen. Inderdaad: het boeddhisme de islam. Gelukkig is er vrij internet (nog wel, tot de EU en mevrouw Ollongren dat van u komen afpakken) dus kunnen mensen hier in de Amerikaanse media, die gewoon hun werk doen en de feiten brengen (zij wél!), lezen wat er aan de hand is.

Het betreft dus een 21-jarige jihadist genaamd Hasher Jallal Taheb, die naar Syrië wilde uitreizen maar geen paspoort had. Dus plande hij terreur op Amerikaanse bodem. Dus nogmaals, omdat u recht hebt op de feiten, alle feiten, hier leest u (zolang dat nog mag) wat er echt gebeurde.

(TPO)

 
 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace