Politiek Buitenland

‘Donald Trump vroeg advocaat Michael Cohen te liegen tegen Congres’

18-01-2019 11:53

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn voormalige advocaat Michael Cohen persoonlijk opgedragen om tegen het Congres te liegen over het Trump Tower-project in Moskou. Twee federale justitiefunctionarissen die betrokken waren bij een onderzoek naar de zaak, zeiden dit tegen de nieuwssite BuzzFeed.

Volgens deze functionarissen had Trump Cohen opgedragen te zeggen dat de onderhandelingen over de bouw van een Trump Tower in Moskou maanden eerder waren geƫindigd dan ze in werkelijkheid deden. Tegen BuzzFeed zeggen ze dat Cohen tegen het team van speciaal aanklager Robert Mueller, heeft bevestigd dat Trump de opdracht had gegeven om tegen het Congres te liegen.

Mueller doet onderzoek doet naar mogelijke Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingscampagne in 2016. Cohen bekende in november al valse verklaringen te hebben afgelegd. Hij verklaarde eerder dat de besprekingen over het project in Moskou in januari 2016 waren geƫindigd. Hij deed dat naar eigen zeggen uit een gevoel van verplichting jegens Trump.

ANP