Media & TV

Hoofdredacteur Telegraaf woest op hoofdredacteur NOS, stapt op als bestuurslid genootschap hoofdredacteuren

26-01-2019 12:51

“Nederlandse media gingen wat dat betreft collectief de mist in bij de affaire rond Ans Boersma, de FD-journaliste die plotsklaps Turkije werd uitgezet nadat ze volgens het Nederlandse OM haar Syrische ex-vriend, een jihadverdachte, frauduleus had geholpen aan Nederlandse papieren. De verontwaardiging was groot, want in eerste instantie werd klakkeloos van Boersma aangenomen dat de uitwijzing een Turkse aanval was op de persvrijheid.

NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff maakte het helemaal bont door halsoverkop een verklaring te geven namens het genootschap van hoofdredacteuren, zonder dat hij als voorzitter zijn eigen bestuur had geraadpleegd. Gelauff vond dat daar geen tijd voor was. Hij wilde zijn eigen radiojournaal halen. De overhaaste, solistische actie heeft tot een vacature in het bestuur geleid.

 

Het is enigszins cryptisch, die laatste zin, maar het lijkt er op dat Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen in zijn eigen Telegraaf-column bekend maakt uit het bestuur van het Genootschap van Hoofdredacteuren te stappen. Want solo-ego-actie van Gelauff.

Dat u het even weet.