Regio

Naast 15-jarig meisje ook 72-jarige man uit het niets belaagd in Barsingerhorn

28-01-2019 12:49

Naast een 15-jarig meisje lijkt in het Noord-Hollandse Barsingerhorn ook een 72-jarige man uit Den Helder slachtoffer te zijn geworden van willekeurig geweld.

Het slachtoffer liep zondagmiddag op straat in de buurt van het Oude Raadhuis toen hij een klap voelde tegen zijn gelaat. Uit nader onderzoek moet blijken hoe het letsel is ontstaan en of een passerende voertuig hierbij betrokken is. Volgens de politie heeft de man een lichte verwonding aan het hoofd opgelopen.

Het meisje werd zaterdagavond in hetzelfde dorp vanuit een passerende auto met een scherp voorwerp in haar arm geraakt. De politie onderzoekt of er verband is tussen beide zaken. Dat geldt ook voor de andere steekincidenten vorig jaar november in de regio. Toen werd een 18-jarige vrouw aangereden en vervolgens neergestoken in Egmond aan den Hoef tijdens een rondje hardlopen. Ook een 18-jarige fietsster en een 52-jarige hardloopster werden eind vorig jaar eerst aangereden en vervolgens gestoken in Castricum.

“Op dit moment behandelen we de zaken in Barsingerhorn nog als afzonderlijke incidenten, vanzelfsprekend kijkt de recherche wel naar overeenkomsten”, aldus de politie.

ANP