Media & TV

Alle 462 luisteraars van ziekenhuiszender 3FM willen dat ziekenhuiszender 3FM in de ether blijft

31-01-2019 12:35

Ondanks de teruglopende luistercijfers, willen radioluisteraars wél dat staatsradiozender 3FM in de ether te horen blijft. Dat blijkt uit een onderzoek van de nieuwssite Skoep.nl in opdracht van Spreekbuis.nl.

Binnen Hilversum gaan steeds meer stemmen op om de etherfrequentie van staatsradiozender 3FM te geven aan NPO staatsradiozender Radio 5, die al jaren in de lift zit. Staatsradiozender 3FM zag zijn luistercijfers de afgelopen vijf jaar met 80(!) procent dalen.

NPO staatsradiozender Radio 5 zag sinds december 2013 een groei in het marktaandeel van 74(!) procent. Dit is opvallend, vooral omdat staatsradiozender Radio 5 dus geen etherfrequentie heeft. Een belangrijk argument om staatsradiozender Radio 5 de etherfrequentie van staatsradiozender 3FM te geven, is dat jonge luisteraars, op wie de jongerenzender zich richt, niet meer lineair radio luisteren.

De oudere luisteraars van staatsradiozender Radio 5 doen dit wel. De uitkomst van de peiling laat echter zien dat consumenten, ondanks de populariteit van staatsradiozender Radio 5, geen behoefte hebben aan een etherwisseling van de stations. Slechts 19 procent van de 462 respondenten wil een NPO staatsradiozender 5 FM in plaats van staatsradiozender 3FM.

Anp/TPO

Lees ook: 15 miljoen euro kostende staatsradiozender bedelt nog geen 1,4 miljoen euro bij elkaar

Lees ook: dossier afgrondzender 3FM