Doneer aan TPO
 

Amsterdamse brandweermannen zeggen vertrouwen op in korpsleiding

Acties ophanden

Door: , 19:29, 03 februari 2019
Brandweercommandant Leen Schaap van Brandweer Amsterdam Amstelland. ANP KOEN VAN WEEL

Acties ophanden

Een grote groep brandweerlieden heeft in een brief aan onder andere burgemeester Femke Halsema het vertrouwen in de korpsleiding opgezegd. De groep zegt niet langer te willen zwijgen en is acties aan het beramen, meldt AT5.

Met de brief, die in handen is van de Amsterdamse zender, lijkt een nieuw hoofdstuk te zijn aangebroken in de chaos binnen de Amsterdamse brandweer. Meerdere bronnen laten weten dat het binnen de brandweer om een grote groep gaat die de brief ondersteunt. Hoe groot de groep precies is, is nog onduidelijk.

Eind vorig jaar bracht oud-commandant der strijdkrachten Peter van Uhm nog een rapport uit, waarin hij stelde dat er weer gebouwd moest worden aan vertrouwen. De groep brandweerlieden die nu deze brief stuurt zegt dat dit niet meer mogelijk is, en dat er alleen nog maar gebouwd wordt aan wantrouwen.

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace