Media & TV

Bekende Hollywood-miljonair praat massaal spijbelen van leerplichtige scholieren goed

03-02-2019 14:55

Kun je deugen deug dan mee!

De Belgische klimaatspijbelaars krijgen steun uit onverwachte hoek: niemand minder dan Leonardo DiCaprio schrijft op Instagram over de demonstraties. Hij plaatst daarbij een reeks foto’s van de acties.

“Duizenden Belgische tieners hebben donderdag deelgenomen aan een studentenstaking tegen klimaatverandering”, schrijft de Oscarwinnaar. “Drieduizend academici en wetenschappers ondersteunen de acties en zeggen dat de demonstranten volstrekt gelijk hebben.”

Belgische scholieren gaan nu al weken op donderdag de straat op. Op het hoogtepunt trokken de protesten in Brussel 35.000 spijbelende scholieren. Afgelopen week waren het er 12.500, maar daar staat tegenover dat in verschillende andere Belgische steden losse acties werden gehouden. Een klimaatmars waaraan niet alleen scholieren deelnamen, trok 70.000 demonstranten.

DiCaprio strijdt al lange tijd tegen klimaatverandering. In december werd bekend dat de liefdadigheidsinstelling van de 44-jarige acteur sinds 1998 al 100 miljoen dollar heeft ingezameld. In 2014 werd DiCaprio ook VN-vredesambassadeur, met klimaatverandering als speciaal punt van aandacht.

Het bericht van DiCaprio is ook in Belgiƫ opgevallen, zo lijkt het. Tussen de reacties op Instagram staan veel Belgische vlaggen.

Anp