Media & TV

Gijs van Dam aan de slag als hoofdredacteur 6 Inside en Shownieuws

05-02-2019 14:35

Gijs van Dam, die de afgelopen tijd veelvuldig in het nieuws was vanwege beschuldigingen door Jelle Brandt Corstius van ongewenste intimiteiten, is de nieuwe hoofdredacteur van de dagelijkse SBS 6-programma’s 6 Inside en Shownieuws. Dat meldt het AD dinsdag.

Dat is goed nieuws voor Van Dam die de afgelopen naar eigen zeggen ook zakelijk leed onder de MeToo-beschuldigingen van Jelle Brandt Corstius. Brandt Corstius deed eind 2017 aangifte tegen Van Dam, die hij beschuldigde van verkrachting. De producent zou hem hebben gedrogeerd en misbruikt toen ze samenwerkten bij het tv-programma Barend & Van Dorp in 2002. Van Dam deed op zijn beurt weer aangifte van laster en smaad.

Het Openbaar Ministerie (OM) oordeelde begin dit jaar niks te kunnen met die aangiftes. Van Dam laat het er niet bij zitten en is een Artikel 12-procedure begonnen. Zijn raadsman Peter Plasman is naar het gerechtshof gestapt om alsnog strafrechtelijke vervolging af te dwingen. Het hof moet zich ook nog buigen over zijn bezwaren tegen het eerdere besluit van het OM om niet tot vervolging over te gaan.

Van Dam  werkte eerder al voor John de Mols Talpa (eigenaar van onder meer de zenders SBS 6, Veronica en Net 5). Zo stond hij als creatief directeur aan de wieg van Ik Hou van Holland. Ook droeg hij bij aan programma’s als Big Brother en Idols. Een woordvoerder van Talpa roemt tegenover het ANP de kwaliteiten van Van Dam als televisiemaker. “Die kwaliteiten zijn dan ook de reden dat Gijs bij ons aan de slag gaat. Hij is een vakman”, aldus de zegsman.