Doneer aan TPO
 

70% Turkse asielzoekers krijgt verblijfsvergunning in Nederland

Turkije zal dan wel een onveilig land zijn, beter dat de EU daar geen vluchtelingendeals mee slui...oh, wacht!

Door: , 11:39, 09 februari 2019
Turkse Nederlanders brengen hun stem uit voor de president en het parlement van Turkije. De verkiezingen in Turkije zelf zijn een week later. ANP JERRY LAMPEN

Turkije zal dan wel een onveilig land zijn, beter dat de EU daar geen vluchtelingendeals mee slui...oh, wacht!

Turkse asielzoekers kregen vorig jaar het vaakst een verblijfsvergunning omdat ze in hun eigen land niet veilig zijn. Zeven op de tien aanvragen van Turken bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) leidden tot een verblijfsvergunning. Dat blijkt uit cijfers van de dienst, meldt De Telegraaf.

In totaal kregen vorig jaar 350 Turkse vluchtelingen een verblijfsvergunning, evenveel als in 2017, het jaar dat een couppoging tegen president Erdogan mislukte. Onder de asielzoekers zijn aanhangers van de Gülenbeweging, die door de Turkse regeringsleider verantwoordelijk wordt gehouden voor de staatsgreep.

Maar Vluchtelingenwerk zag in de dossiers bij de behandeling van asielaanvragen ook leraren, journalisten en anderen voorbijkomen die niets met Gülen te maken hebben.

Het inwilligingspercentage van 70 procent is bijzonder hoog, zelfs 5 procentpunt hoger dan voor asielzoekers uit Syrië geldt, een land dat al jaren in oorlog is.

Anp

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace