Doneer aan TPO
 

Topambtenaar Henk Brons betaalt deel buitenlandvergoeding terug

Voormalig RVD-chef treft zelf geen blaam

Door: , 15:19, 11 februari 2019
Henk Brons in zijn tijd als RVD-chef. ANP ROBERT VOS

Voormalig RVD-chef treft zelf geen blaam

Topambtenaar Henk Brons betaalt een deel van de buitenlandvergoeding terug die hij kreeg terwijl hij een functie had in Nederland en hier woonde. De financiële waakhond van het Rijk concludeert dat er in het geval van Brons bij het betrokken ministerie van Binnenlandse Zaken niet goed is toegezien op de hele gang van zaken. De ambtenaar zelf treft geen blaam.

Minister Kajsa Ollongren belooft beterschap en neemt alle aanbevelingen van de Auditdienst Rijk over, meldt ze aan de Tweede Kamer. Ze zegt de geconstateerde tekortkomingen ‘ten zeerste’ te betreuren.

Brons vertegenwoordigde Nederland vanaf 2015 tweeënhalf jaar lang op Aruba, Sint-Maarten en Curaçao. Omdat hij daar gestationeerd zou zijn, ontving hij een toelage van ruim 41.000 euro. Maar de topambtenaar had de laatste negen maanden tegelijkertijd een baan op het ministerie in Den Haag en verhuisde daarvoor terug naar Nederland.

ANP

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace