Doneer aan TPO
 

Duitsland schafft es niet meer met criminele asielzoekers, wil ze uitzetten

Wetsvoorstel om criminele asielzoekers makkelijker uit te zetten of vast te zetten bij weigering

Door: , 10:35, 14 februari 2019
Deugend mens met bordje - AFP PHOTO / Thomas SAMSON

Wetsvoorstel om criminele asielzoekers makkelijker uit te zetten of vast te zetten bij weigering

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer wil strenger optreden tegen uitgeprocedeerde asielzoekers die het land uit moeten en migranten die een misdrijf hebben gepleegd en weg moeten. Hij heeft wetsveranderingen voorbereid die dat mogelijk moeten maken, aldus Duitse media.

“Alleen wanneer is vastgesteld dat mensen die het land moeten verlaten, ons land daadwerkelijk verlaten, heeft Duitsland de middelen om de mensen te ondersteunen die dat nodig hebben”, aldus de minister.

In de nieuwe regels kunnen asielzoekers die de opiumwet overtreden of sociale fraude plegen het land worden uitgezet. Het wordt daarbij eenvoudiger om mensen die het land moeten verlaten, vast te zetten, bijvoorbeeld als zij hun identiteit niet vrijgeven.

(ANP)

 
 
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace