Doneer aan TPO
 

GroenLinks begeeft zich op hellend vlak met anti-Israël motie

Partij van Jesse Klaver heeft zaterdag antisemitisme geïnstitutionaliseerd

Door: , 21:30, 16 februari 2019

Partij van Jesse Klaver heeft zaterdag antisemitisme geïnstitutionaliseerd

Wie dacht dat het 38e GroenLinks-congres zaterdag voornamelijk een feestje voor de blanke jonge GroenLinks-meiden en jongens zou worden waarop ze hun idool met de lonkende krullen zouden kunnen bewonderen komt bedrogen uit. Midden in het verkiezen van leden voor het congrespresidium en andere saaie zaken die het voorprogramma vormen voordat de leider uit de coulissen springt, gebeurde er iets dramatisch.

Leden kunnen op zo’n congres moties indienen. Daarvoor kan je een formulier downloaden waarop je aangeeft waar de partij in bepaalde zaken volgens jou politiek een punt van moet maken. Zo is er iemand met weinig historisch besef en verkeerde informatie over de BDS-beweging geweest die een motie heeft neergepend om te bepleiten dat die beweging niet meer strafbaar zou moeten zijn en waar dat zo is te bepleiten daartegen in verzet te komen.

BDS betekent: Boycot, Desinvest, Sanction en is een in Ramallah in 2005 opgerichte beweging. Hoewel de beweging in de meeste landen verboden is omdat ze onomwonden de vernietiging van de staat Israël tot doel heeft, is ze in Nederland niet verboden. Daar is wel diverse keren voor gepleit, maar Bert Koenders (PvdA) vond het destijds vallen binnen de vrijheid van meningsuiting. Onlangs bleek dat hij zich daar toen al in vergiste. Recent werd het rapport:  Terrorists in Suits gepubliceerd. Daarin komt naar voren dat verschillende NGO’s – die tevens voor een boycot van de staat Israël pleiten – banden met terreurbewegingen zoals PFLP en Hamas hebben. Sommige van deze organisaties hebben subsidies van Nederland ontvangen. Daarover liggen nu Kamervragen bij de huidige ministers van Buitenlandse Zaken en Buitenlandse Handel.

BDS is opgericht als één van de overgebleven middelen om het militair onverslaanbare Israël via economische en culturele boycots te raken waar het kan. Dat lukt niet maar steun aan onversneden antisemitisme is niet koosjer zeg maar. Iedere GroenLinks puber zit volledig gevangen in een web van onmisbare Zionistische hard- en software en zelfs de notoire BDS Damdrammer zit wekelijks in zijn Israëlische scootmobiel met Palestijnse vlaggetjes te zwaaien. De ruim vier miljoen toeristen die Israël vorig jaar te verstouwen kreeg, de start van de Giro d’Italia en straks het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv (dat Amsterdam versloeg als international gay-city) geven wel aan dat BDS een totaal mislukte en schier onmogelijke weg is.

Dat is overigens te danken aan Israël zelf, dat zich als start-up nation een technologische kleine reus mag noemen. Het wrange is dat de GroenLinks-leeftijdgenoten onder de Palestijnen daarvan meeprofiteren terwijl dat van hun broeders en zusters hier dus niet mag. Het spill-over effect van een bloeiende high-tech industrie naast de deur en om je heen levert werk, scholing en kansen op voor veel Palestijnen. De geriatrische garde Palestijnse leiders van nu hebben nog nauwelijks steun onder de jongeren tenzij die krijgen betaald voor terreurdaden. Ook die praktijk tolereert GroenLinks; het pay-for-slay principe waar onze regering jaarlijks vele tientallen miljoenen euro’s in steekt. Minister Sigrid Kaag kijkt dat nog één jaar aan en dan volgen er kortingen.

Met haar contacten in de Palestijnse bewegingen weet ze ook wel dat komende zomer, na de uitrol van het Midden-Oosten Vredesplan door Donald Trump de kaarten heel anders zullen liggen. Maar deze GroenLinks-motie, die dus onder andere volgens de IHRA-richtlijnen en het Simon Wiesenthal Instituut onverkort valt onder antisemitisme, heeft het dus gehaald. Geen enkel ander land heeft GroenLinks overwogen te boycotten of sanctioneren, alleen het democratische Israël, de enige vrije smeltkroes van culturen en religies in het Midden Oosten.

De samenwerking met de PvdA, die vrijdag alsnog de IHRA-definitie antisemitisme van steun voorzag en diens partijleider, die zichzelf en zijn gezin tijdens het kerstreces op een weekje Tel Aviv trakteerde, staat nu op het spel. Zelfs DENK heeft zich nooit expliciet achter antisemitisme geschaard terwijl GroenLinks het zaterdag officieel heeft geïnstitutionaliseerd. Dit schokkende feit komt na de onthulling deze week, dat de Nederlandse staat zich illegaal heeft gemengd in de soevereiniteit van het Israëlische Hooggerechtshof en de geboorteland vermelding in Nederlandse paspoorten van stateloze Palestijnen voortaan honoreert met de naamgeving ‘West Bank’, Oost Jeruzalem, of Gaza. ‘West Bank’ is de naamgeving aan een Israëlisch district door de Jordaanse bezetter die gedurende 19-jaar etnische zuiveringen uitvoerde op Joden. (1948-1967).

De provincie heet officieel Judea en Samaria en vormt het thuisland van het Joodse volk. Daar bevinden zich Palestijnse gebieden onder Palestijns gezag verboden voor Joden. Oost-Jeruzalem bestaat eenvoudig niet onder die naam. En Gaza is een voormalig Egyptische enclave die vanwege terreur door Egypte en Israël wordt gecontroleerd. Israël bevoorraadt het terwijl Egypte de grens stijf dicht houdt en de terreurtunnels volspuit met gifgas.

Hamas en PIJ (Palestinian Islamitic Jihad) hebben het daar voor het zeggen. Deze Palestijnse organisaties die alleen gericht zijn op de vernietiging en verdrijving van Joden en daar al hun middelen voor aanwenden vinden nu steun in hun strijd bij GroenLinks, de tweede Nederlandse politieke partij die antisemitisme heeft geïnstitutionaliseerd.

 
 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace