Politiek Buitenland

‘Man’ met ‘directiefunctie’ bij Europese Commissie veroordeeld voor verkrachting secretaresse

18-02-2019 13:51

In deze witte onderbroek ging Francisco van Jole (BNNVARA) op een te jong meisje liggen en probeerde hij zijn tong in haar mond te duwen. Ook al zei het meisje duidelijk 'NEE'. Nadat Van Jole deze #metoo-daad bekende reageerde geen van de aan de VARA-verbonden 'intersectionele feministes' hierop en deden ze alsof er niks was gebeurd. De VARA, Patrick Lodiers en Willemijn Veenhoven deden bij Staatsradio 1 alsof er niets was gebeurd. Metoo-pleger Van Jole is nog steeds in dienst bij BNNVARA. Ook Metoo-plegers zijn binnen het graaisocialisme duidelijk niet allemaal even gelijk.

Een man met een directiefunctie bij de Europese Commissie is veroordeeld tot vier jaar celstraf voor verkrachting van een werkneemster. De 51-jarige directeur ontkent en gaat in hoger beroep.

De jonge juriste was na een receptie op het kantoor van haar directeur in 2015 naar haar bureau gegaan. Later op de dag nodigde hij haar en drie andere secretaresses uit nog een borrel te komen drinken in zijn kantoor. Na afloop zou hij haar hebben opgesloten en verkracht.

Volgens de directeur had de vrouw ingestemd met de seks. De rechtbank in Brussel acht verkrachting echter bewezen, en neemt het hem extra kwalijk dat hij gemeenschap had met een ondergeschikte.

Anp