Media & TV

De Luizenmoeder Meester Anton Diederik Ebbinge ‘groot fan van NPO’, niet van Kruidvat

19-02-2019 19:34

Fragment uit De luizenmoeder (Screenshot NPO)

“Die folder van het Kruidvat, daar zakt mijn broek van af. Het is zo lelijk en armoedig.

Dat wij er niet rijk van worden, dat hoort ook zo. Een serie als De Luizenmoeder hadden we nooit kunnen verkopen aan een commerciële zender; daar is het veel te grof voor. Ik ben een enorme fan van de publieke omroep, juist omdat je daar dingen kunt maken die risicovol zijn. Des te belangrijker om zorgvuldig om te gaan met zo’n systeem, zeker nu het onder politieke druk staat. Door dit soort kwesties maakt de NPO zich kwetsbaar voor kritiek.”

De Luizenmoeder (NPO) is enorm succesvol, misschien nog wel succesvoller dan Boer Zoekt Vrouw. En daarom heeft de NPO (beslist niet commercieel, want gesubsidieerd van uw belastinggeld) besloten een snoeiharde commerciële deal te sluiten met Kruidvat om samen lekker zakken te vullen door de verkoop van kapotlelijke De Luizenmoeder-pauperproducten.

En dat mág allemaal gewoon van het Commissariaat der Media in de failed state bananenrepubliek der Nederlanden.

Terwijl mensen als Diederik Ebbinge (NPO), die De Luizenmoeder zelf heeft geschreven en zelf heeft gemaakt en zelf heeft bedacht geen ene fucking cent terugziet van de uitverkoop van zijn creativiteit, want alle rechten verplicht afgestaan aan de NPO, dat gesubsidieerde mafiaconcern dat als het zo uitkomt schaamteloos commercieel de zakken vult door creativiteit en talent op deze wijze te belonen met mismaakte armoedzaaierige schraperij aan de onderkant van de retailmarkt.

En dan straks weer huiliehuilie doen bij de minister dat er zoveel geldtekort is bij de NPO.

Tsja, wij snappen ook wel dat echt helemaal niemand die derderangs Kruidvat-troep wil kopen. Misschien dat Shula Rijxman zelf de Kruidvat-voorraden kan opkopen zodat de NPO straks in elk geval weer voldoende poet heeft om propaganda door te drammen?

Waren wij Diederik Ebbinge geweest dan waren wij in elk geval al lang geen fan meer van de NPO. En hadden wij al lang een elftalletje advocaten op de NPO gezet om ons met bloed, zweet en tranen geproduceerde succesconcept tot op de allerlaatste cent terug te halen uit de zakken van het misdaadsyndicaat NPO.