Buitenland

Islamitische ISIS-terroriste uit Verenigd Koninkrijk wil naar Nederland

20-02-2019 11:33

De Britse islamitische ISIS-ganger Shamima Begum kan niet terug naar het Verenigd Koninkrijk omdat haar paspoort is afgepakt. De vrouw zit momenteel met haar kind in een Koerdisch gevangenenkamp en probeert terug te keren naar Europa. Zij overweegt dit via de Nederlandse jihadist Yago Riedijk te doen, waarmee zij een islamitisch huwelijk sloot.

In een interview met het Britse ITV zegt Begum: „Een andere optie die mijn familie en ik zouden kunnen overwegen, is mijn echtgenoot. Hij komt uit Holland en heeft familie in Holland. Misschien kan ik het Hollandse staatsburgerschap aanvragen. Als hij naar de gevangenis wordt gestuurd in Holland, kan ik daar op hem wachten terwijl hij vastzit.”

De vrouw heeft nooit verklaard spijt te hebben van haar tijd bij ISIS, en reageerde naar eigen zeggen onaangedaan toen zij een afgehakt hoofd zag. Volgens haar heeft ze niets misdaan.

U kunt hier kijken naar vrouwen die wél onze hulp, zorg en aandacht verdienen: een docu over de slachtoffers van de ISIS-genocide op de Yezidi..