Opnieuw schietpartij bij club in Rotterdam die vorig jaar nog tijd dicht moest

26-02-2019 10:47

Deze morgen is er volgens getuigen geschoten bij Club Blu in Rotterdam. Getuigen hoorden rond half zeven deze morgen twee knallen. Toen beveiligers achter een verdachte aanging kroop deze man door een sloot. Een uur later zag de politie in een aangrenzende wijk een doorweekte man lopen, hij werd daarop aangehouden, zo meldt het AD.

Er zijn nog geen sporen gevonden van de schietpartij. Ook de toedracht wordt nog nader onderzocht. Eerder had dezelfde club te maken met een reeks aan incidenten, burgemeester Aboutaleb heeft club Blu toen voor lange tijd gesloten.

Begin vorig jaar werd er aandacht besteed aan de reeks incidenten bij de club in het oosten van Rotterdam. In hetzelfde pand waren eerder clubs onder namen als ‘A20′, Ministry of Dance en Outland gevestigd.

In september van 2017 raakte een man in de omgeving van de horecagelegenheid gewond bij een schietpartij. Daarna ging het hard; het ene incident volgde het andere op. In december van dat jaar werd een handgranaat gevonden die bij de gevel van het pand was geplaatst. Het pand werd ook nog eens beklad met leuzen als ‘oorlog’ en ‘war’ en er werd met een automatisch vuurwapen op het pand geschoten. In het programma Opsporing Verzocht werd er uitgebreid aandacht besteed aan de incidenten bij de club.

Een eerdere sluiting werd vorig jaar door de burgemeester nog eens verlengd. De eigenaar van Blu liet toen al weten dat hij door middel van het buitensporige geweld werd afgeperst. Hij was dan ook allerminst blij met de maatregelen van de burgemeester.

Of de schietpartij van vandaag in het verlengde ligt van de vorige incidenten is nog niet duidelijk. “Dit schietincident lijkt geen aanval op de club”, zo zegt manager Tease tegenover het AD. “Het lijkt zelfs helemaal niks met ons te maken te hebben”.