Politiek Buitenland

Michael Cohen: ‘Donald Trump is een racist, een boef en een bedrieger’

27-02-2019 11:19

De voormalige advocaat Michael Cohen en ‘fixer’ van de Amerikaanse president Donald Trump, is van plan om woensdag te getuigen dat Trump van tevoren wist over een lek van e-mails die zijn Democratische rivaal Hillary Clinton tijdens de presidentsverkiezingen van 2016 zou schaden.

Cohen zal ook een boekje opendoen over hoe Trump de onderhandelingen over een onroerendgoedproject in Moskou leidde, zelfs toen hij campagne voerde voor het presidentschap en publiekelijk verklaarde dat hij geen zakelijke belangen had in Rusland, aldus The New York Times. De krant heeft inzage gehad in de geplande getuigenis van Cohen.

In de tekst van zijn geplande verklaring voor een commissie van het Huis van Afgevaardigden, noemt Cohen Trump een ‘racist’, een ‘boef’ en een ‘bedrieger’. Hij zegt documenten te zullen overhandigen ter ondersteuning van zijn beweringen.

Cohen beweert verder dat Trump hem in strijd met de wet op de campagnefinanciering opdracht gaf om 130.000 dollar te betalen aan een pornoactrice die bekendstaat als Stormy Daniels. Dat was bedoeld om de actrice te laten zwijgen over een affaire met Trump.

ANP