Regio

20.000 liter water in Lee Towers

28-02-2019 16:52

Bange uren voor de 250 bewoners van de woontoren Lee Towers in Rotterdam-West. Woensdag stroomde er na een kleine keukenbrand 20.000 liter water de flat in. Donderdagmiddag krijgen de bewoners te horen of ze de nacht weer in hun eigen huis mogen doorbrengen.

Lees ook – Twee wolkenkrabbers vernoemd naar Lee Towers

Momenteel wordt er met man en macht gewerkt om de flats weer veilig te krijgen. Doordat het water zich door de elektriciteitskasten verplaatste viel de stroom uit. Pas als die het weer doet, en de liften weer werken, mogen de bewoners terug. De schade aan de appartementen en persoonlijke bezittingen is volgens Ton Mol van de Stichting Salvage minimaal. “Er is alleen wat laminaat en vloerbedekking met waterschade. Bouwkundige schade is er niet.”

De Lee Towers danken hun naam aan het inmiddels wereldberoemde filmpje van Arjen Lubach waarin hij Nederland voorstelde aan de Amerikaanse president Donald Trump. Daarin zei Lubach: “Jullie hebben de Trump Towers, wij hebben Lee Towers.” Twee projectontwikkelaars kwamen zodoende op het idee om de naam van de zingende kraanmachinist daadwerkelijk aan een woontoren in Rotterdam te verbinden.

ANP