Binnenland

‘Verdachte Marokkaanse verlovingsoplichter blijkt vader Sloterplasbaby’

05-03-2019 12:52

De 30-jarige man die is aangehouden op verdenking van oplichting van meerdere vrouwen van Marokkaanse afkomst, blijkt de vader te zijn van de in 2016 dood in een sporttas gevonden ‘Sloterplasbaby’. Volgens de politie deed hij zich voor als ideale huwelijkskandidaat en wist hij op deze manier tienduizenden euro’s af te troggelen. Vermoedelijk dupeerde hij hiermee vrouwen in het hele land.

De politie kreeg de man in 2016 in beeld tijdens een ander onderzoek. In die zaak werd hij als getuige gehoord. Bij de recherche rees toen het vermoeden dat hij zich schuldig maakte aan oplichting. Volgens Het Parool gaat het vrijwel zeker om de vader van de zogenoemde Sloterplasbaby, die in 2016 dood werd gevonden in een sporttas door een wandelaar bij de Amsterdamse Sloterplas. Een woordvoerster van de politie kon dit niet bevestigen.

Lange tijd was onduidelijk wie de ouders waren van de baby. De vader werd vorig jaar gevonden door DNA-verwantschapsonderzoek en die zette de recherche op het spoor van de moeder, die niet veel later werd achterhaald.

(ANP/TPO)