Politiek

Bewijs: 5 mei-viering Wageningen is stiekem linkse pro-Europese politieke propaganda

08-03-2019 17:28

“Op alle Bevrijdingsfestivals komt op 5 mei een ‘European Village’, waar bezoekers alles te weten komen over de geschiedenis van de Europese Unie, nut en noodzaak van Europese samenwerking, de betekenis van Europa voor hun eigen regio, de verschillende politieke partijen waarop kan worden gestemd én muziek uit de verschillende lidstaten.

Ook is een informatieve expositie te zien over de geschiedenis van de Europese Unie. Bezoekers kunnen zich ter plekke aanmelden voor de campagne ´Ik stem deze keer´ en blijven daarmee op de hoogte van alle ontwikkelingen. In de European Villages informeren de verschillende politieke partijen de festivalgangers over hun standpunten.

Op alle Bevrijdingsfestivals treden artiesten uit verschillende Europese lidstaten op. Bevrijdingsfestival Gelderland telt maar liefst zeven EU acts.

Dit jaar zijn er bijzondere samenwerkingen met Amnesty International (Soros), het Rode Kruis, ProDemos (Soros), het Veteraneninstituut, Bits of Freedom, World Press Photo, 8MLN en KWF Kankerbestrijding.”

 

Maar gelukkig treedt Kraantje Pappie en DJ Freek ft. Mavis Acquah en Dave van Well ‘met Nederlandstalige feestmuziek’ ook op. Dus om nou te zeggen dat die jongens destijds helemaal voor niets de stranden van Normandië hebben bestormd om ons te bevrijden, nee…

Uit het persbericht van Bevrijdingsfestival Gelderland.