Buitenland

Horrorverhaal over horrorhuis in Spanje is horrorverhaal

08-03-2019 11:13

Cadiz. Google streetview.

De Spaanse autoriteiten zeggen een Nederlandse vrouw en Duitse man te hebben gered uit een ,,horrorhuis”. Zij waren daar naar verluidt gedrogeerd, opgesloten en kregen sondevoeding.

De Guardia Civil in de stad Cádiz meldt dat zes verdachten zijn aangehouden. Het gaat onder meer om een stel dat vriendschap zou hebben gesloten met ouderen, om vervolgens hun eigendommen te stelen. Het duo harkte zo in vier jaar tijd zo’n 1,8 miljoen euro binnen. Meerdere vermoedelijke slachtoffers zouden bovendien “onverwachts zijn gestorven”.

Het misbruik kwam aan het licht toen de politie een onderzoek instelde naar de vermissing van de 101-jarige Maria Babes. Zij bleek in slechte toestand te zijn opgenomen in een verzorgingstehuis. De vrouw vertelde de politie dat ze op het eiland Tenerife was benaderd door het stel, dat aanbood voor haar te zorgen. Ze zou vervolgens maandenlang zijn vasthouden in de kustplaats Chiclana de la Frontera (provincie Cádiz).

“In oktober had ze ruim 162.000 euro op de bank. Nadat dit stel in haar leven was verschenen, was daar midden december minder dan 300 euro van over”, meldt de Guardia Civil. “Haar huis op Tenerife is verkocht, maar daar heeft ze geen euro van teruggezien.”

De twee hoofdverdachten zouden Babes voor hun aanhouding nog uit het verzorgingstehuis hebben gehaald. De vrouw was vijf uur later dood. Het stel liet haar lichaam vervolgens snel cremeren, zodat ook geen lijkschouwing kon worden uitgevoerd.

De autoriteiten hebben ook vier andere personen opgepakt. Zij worden ervan verdacht het stel te hebben geholpen bij het witwassen van geld. Toen de autoriteiten de Nederlandse en Duitse slachtoffers ontdekten, verkeerden zij naar verluidt in “verschrikkelijke toestand”. Hun gezondheid verbeterde behoorlijk nadat ze waren overgebracht naar een verzorgingstehuis.

Anp