Politiek

Moslimorganisaties willen actie van overheid na Pegida-actie bij omstreden As-Soennah-moskee

08-03-2019 16:47

Screenshot Twitteraccount @famwagensveld

Moslimorganisaties hebben na het vrijdaggebed in de omstreden As-Soennah-moskee de overheid opgeroepen moslims in dit land te beschermen tegen haat en discriminatie. Bij de moskee in Den Haag werden zondag door leden van anti-islambeweging Pegida een kwetsende pop en een spandoek geplaatst. Diverse religieuze organisaties en honderden gelovigen waren vrijdag op de been om steun te betuigen.

Lees ook – Omstreden As-Soennahmoskee doet aangifte na ‘kwetsend’ spandoek

Vicevoorzitter Abdelhamid Bouzzit van het Samenwerkingsverband Islamitische Organisaties Regio Haaglanden sprak van een aanslag op onze gehele samenleving. “Zij zijn erop uit ons te verdelen en tegen elkaar op te zetten”, zei hij over de daders.

Hij deed een oproep aan regering, volksvertegenwoordigers en opiniemakers om zich uit te spreken voor de rechten van moslims. “Bestrijd de dubbele maat en selectieve verontwaardiging tussen de verschillende bevolkingsgroepen en bestrijd islamhaat, antisemitisme en alle vormen van haat die onze samenleving splijten.”

De moskee is overigens al jaren in opspraak. Inlichtingendienst AIVD heeft de gemeente Den Haag in 2017 vertrouwelijk geïnformeerd over een omstreden financier van de As Soennah-moskee. Het islamitische centrum ontvangt volgens de inlichtingendienst steun van een Koeweitse liefdadigheidsinstelling die in verband wordt gebracht met terrorisme. De omstreden De omstreden Fawaz Jneid was in het verleden imam van de moskee.

ANP/TPO