Doneer aan TPO
 

Nieuw in de Lieve Stad van Hoop: politie op straat

172 extra agenten mogen druppels op de gloeiende plaat gooien in Pyongyang aan het IJ

Door: , 14:41, 14 maart 2019

172 extra agenten mogen druppels op de gloeiende plaat gooien in Pyongyang aan het IJ

Amsterdam krijgt er 172 politieagenten bij. De mankracht wordt vrijgemaakt doordat de arrestantenzorg in Amsterdam van drie locaties wordt verplaatst naar het Justitieel Complex op Schiphol, en daar wordt overgenomen door de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Dat meldt minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid).

In het pand op Schiphol, waar ook bijvoorbeeld een extra beveiligde rechtbank zit, staan ruimtes leeg. Die kunnen worden gebruikt voor het onderbrengen van Amsterdamse arrestanten. De eerste worden naar verwachting voor het eind van het jaar verplaatst naar de nieuwe locatie.

Burgemeester Femke Halsema laat via haar woordvoerder weten “heel gelukkig” te zijn met de uitbreiding van het hoofdstedelijke korps. “De stad heeft agenten op straat nodig en deze gaan relatief snel aan het werk”, zegt Halsema.

Op termijn moet Amsterdam overigens weer 54 agenten inleveren, die dan worden ingezet bij de andere politie-eenheden, aldus Grapperhaus.

Anp

Lees ook: dossier politie

 
Tags:
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace