Doneer aan TPO
 

Derde EU-miljardenboete voor Google: 1,49 miljard

Techreus heeft nu in totaal 8,19 miljard euro aan Brussel moeten aftikken

Door: , 12:22, 20 maart 2019
Google AFP

Techreus heeft nu in totaal 8,19 miljard euro aan Brussel moeten aftikken

Google krijgt opnieuw een Europese boete opgelegd. Het Amerikaanse bedrijf moet 1,49 miljard euro betalen omdat het met zijn advertentiedienst AdSense misbruik maakte van zijn sterke marktpositie, maakte EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) bekend.

Google zorgde er meer dan tien jaar voor dat andere bedrijven niet eerlijk konden concurreren op de online-advertentiemarkt door beperkingen in contracten met websites van derde partijen op te leggen, aldus Vestager. “Dit is illegaal onder de EU-mededingingsregels.” Het onderzoek naar AdSense liep sinds 2016.

Het techbedrijf kreeg vorig jaar al een boete van 4,3 miljard euro vanwege het opdringen van zijn browser en zoekmachine op Android-telefoons. En in 2017 legde de Brusselse mededingingswaakhond Google 2,4 miljard euro boete op in een zaak rond Google Shopping waarbij concurrenten werden benadeeld.

ANP

 
Tags: , ,
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace