Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Volkert van der Graaf

24-03-2019 09:31

Sieraden algemeen

Beste Volkert,

Je wordt geroepen.

Ze willen dat je je kunstje uit 2002 gaat herhalen.

Eenlingen.

Zoals die domme, domme docent aan de universiteit van Utrecht, die zich letterlijk afvraagt waar je bent.

Opiniemakers.

Zoals de veelgeprezen cartoonisten van NRC Handelsblad en de Volkskrant en de ranzige politiek commentator van NPO Radio 1, die het wat subtieler aanpakken.

En links-extremisten.

Zoals die deelnemers aan de ‘Mars tegen racisme’ gisteren in Amsterdam. Waar de SP’ers, de GroenLinksers en de PvdA’ers crimineel tuig van de Internationale Socialisten en Antifa legitimeerden.

“We hebben in Christchurch kunnen zien waar deze ideeën (van Forum voor Democratie, JD.) toe leiden”, sprak organisator Ewout van den Berg van ‘Comité 21 maart’.

En blijkbaar vonden Lilian Marijnissen, Jesse Klaver en Lodewijk Asscher die rechtstreekse link van Thierry Baudet met de walgelijke slachting van 50 moslims, nu negen dagen geleden, in Nieuw-Zeeland, wel prima, want ik heb niet gehoord dat ze zich van dat schorremorrie distantieerden.

Het zal me niks verbazen als ze gisteren voor jou met de pet rond zijn gegaan.

Niet dat jij je door geld laat stimuleren om je oude beroep van moordenaar weer op te pakken, maar zo’n dubbele bijstandsuitkering is ook niet meer wat-ie geweest is.

Toch?

Diep van binnen weet ik dat je wijzer bent.

De enige reden waarom Thierry Baudet in de peiling voor de Tweede Kamerverkiezingen van vandaag sléchts op 26 zetels staat, is omdat hij als persoon ook een grote groep kiezers níet aanspreekt.

Als zijn partij bij nieuwe verkiezingen de moord-bonus incasseert én de extra stemmen van een voorman die ook als persoon de massa aanspreekt én de extra stemmen van mensen die bij een winnaar willen horen, kan het zomaar zijn dat je het tegenovergestelde bereikt van waar je voor wordt ingehuurd.

Maar dat snap jij ook wel.

De vraag is of de bazen bij de Volkskrant, NRC en de Publieke Omroep en Lilian Marijnissen, Jesse Klaver en Lodewijk Asscher ook zo slim zijn.

Dan distantiëren ze zich eindelijk van de echte fascisten.

Groet,

JanD

PS. Met de code ‘PaulPot’ krijg je alleen vandaag nog het zeteltal van GroenLinks in de Eerste Kamer (9) als korting bij een lidmaatschap van The Post Offline.