Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Franz Timmermans

26-03-2019 09:31

Bulk 10-daagse

Meneer Timmermans,

Het is u weer gelukt: slappe lach in Eesterga.

Namelijk toen u gisteren twitterde: “¡No pasarán! I will not accept the support of the extreme right to become President of the EU Commission, because I will not be an accomplice to racists, sexists or homophobes.”


U beloofde niet de steun van ‘extreem rechts’ te accepteren in uw poging om de koning van het Groot Europeesch Rijk te worden. Liever geen stem van partijen als Vlaams Belang, de FPÖ, het Rassemblement National, Lega Nord, de Vijfsterrenbeweging en de PVV dan de positie van de hoogste baas van ‘Europa’, zoals mensen zoals u de EU abusievelijk blijven noemen.

ROFLOL.

De gedachte dat de ‘extreem rechtse’ partijen uw kandidatuur zouden steunen is zó lachwekkend, dat ik meteen allemaal volstrekt ridicule dingen ging verzinnen die ik zou weigeren.

Het hoofdredacteurschap van de Joop.

Een uitnodiging voor de Amsterdamse politie-iftar.

Excuses van Peter Breedveld.

Het redacteurschap van de derde ‘roman’ van Eus.

Een lintje.

Koffie met Joris Demmink.

“¡No pasarán! I will not accept the job offer to become the psychiatrist of Sylvana Simons, because I will not be an accomplice to racists, sexists or whitophobes.”

Grapjes, meneer Timmermans, grapjes.

Tot ik me realiseerde dat waar ik zat te dollen, u zat te liegen.

Iemand die bereid is zich vier jaar lang te laten vernederen door de dronkenlap Jean-Claude Juncker, die zich voor het oog van de camera’s op zijn hoofd laat zoenen door de Grote Leider (kun je nagaan wat er achter gesloten deuren gebeurt), doet álles voor een baantje.

Iemand die bereid is om de nabestaanden van de slachtoffers van de aanslag op de MH17 te schofferen door live op televisie een mondkapjesverhaal te verzinnen, doet álles voor een baantje.

Iemand die bereid is om de pensioenpotten van zijn landgenoten te stelen, om er een bindend Verdrag van Marrakesh door te drukken, om de grenzen open te zetten voor honderdduizenden zich ‘vluchtelingen’ noemende grote sterke kerels uit Afrika, iemand die voor ruim 400 miljoen euro Klimatjugend inhuurt om de centen van de klimaatindustrie en de stemmen van de klimaatsekteleden mee binnen te halen, doet álles voor een baantje.

Dus als u straks bij de verkiezing van de ‘President of the EU Commission’ één stem nodig heeft en die moet komen van de partij van Marine Le Pen, Matteo Salvini, Geert Wilders, Heinz-Christian Strachte of Filip de Winter, dan pákt u die stem. Sterker: dan vraagt u bij wie van de vijf u eh… de ster mag likken.

Dat is helaas geen grap, dat is uw karakter.

Groet!

JanD

PS. Elke avond -exclusief!- het ‘Toetje van Jan’ ontvangen? Dat kan!