Buitenland

Video – Britse soldaten in Kabul schieten op foto antisemitische communist Jeremy Corbyn

03-04-2019 11:56

Het Britse ministerie van Defensie is een onderzoek gestart omdat er een video is opgedoken waarin soldaten in Kabul een foto van oppositieleider Jeremy Corbyn gebruiken als schietschijf. “De beelden zijn authentiek. Dit is onacceptabel”, bevestigt het ministerie aan Britse media.

De troepen zijn gestationeerd in een legerbasis in de Afghaanse hoofdstad. Naar verluidt zouden verfkogels gebruikt zijn bij het schieten op de afbeelding van de leider van Labour. “Dit gedrag past niet bij de hoge standaarden die ons leger stelt”, reageert het ministerie verontwaardigd.

Op de beelden zijn vier militairen te zien terwijl ze hun geweer leegschieten. Nadat ze klaar zijn draait de camera richting een bord met daarop Corbyn. De tekst onder het filmpje, dat via Snapchat is verspreid, luidt: ‘happy with that‘.

“Dit is alarmerend”, zegt een geschrokken woordvoerder van Labour, die ook het woord ‘onacceptabel’ gebruikt. “We hebben alle vertrouwen dat het ministerie dit zorgvuldig onderzoekt en hiertegen optreedt.”

Anp